Onze producten

Volkers Hout voert een groot assortiment aan producten, van douglas tot grenen en van prachtig eiken tot multiplex. Ook als wij het onverhoopt niet op voorraad hebben, kunnen wij houtsoorten of plaatmateriaal snel bestellen en leveren. Daarnaast kunnen latten, planken of platen op vrijwel elke gewenste maat worden gemaakt.

Wij werken met milieuverantwoord hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Grenenhout

Grenenhout is makkelijk te bewerken en daardoor geschikt voor veel verschillende toepassingen. Het hout kenmerkt zich aan de lichtgele kleur, een fijne nerf en een rechte draad. Grenenhout is afkomstig van de grove den.

[table id=1 /]

Vurenhout

Vurenhout wordt voor allerlei soorten toepassingen gebruikt. Vuren staat voor het hout van de fijnspar en is de meest gebruikte houtsoort in Nederland.

[table id=2 /]

Bijzondere houtsoorten

Wij voeren een breed assortiment aan bijzondere houtsoorten zoals meranti, bamboe, teak, red cedar, douglas, jatoba, merbau, mahonie en essen.

[table id=3 /]

Douglas

Dit hout is afkomstig van de douglasspar. Het is vanwege de gunstige eigenschappen voor heel veel doeleinden te gebruiken.

[table id=4 /]

Steigerhout

Vurenhouten, ongeschaafde planken die normaal gesproken dienst doen als loopplank in de bouw. Van steigerhout worden tegenwoordig ook meubels voor binnen en buiten gemaakt.

[table id=5 /]

Houtprofielen

Wij leveren allerlei soorten houtprofielen. Daarnaast vindt u bij ons ook een groot gamma aan schilderijlijsten. Klikken voor vergroting:

Houten vloeren

De houten vloer geeft een warme en natuurlijke sfeer in huis. Wij voeren eiken, maar ook bijvoorbeeld essen en grenen massieve vloerdelen. Ook kunt u bij ons terecht voor lamelparket.

[table id=6 /]

Plaatmaterialen

De houten vloer geeft een warme en natuurlijke sfeer in huis. Wij voeren eiken, maar ook bijvoorbeeld essen en grenen massieve vloerdelen. Ook kunt u bij ons terecht voor lamelparket.

[table id=7 /]

Bamboe

U vindt bij ons plaatmateriaal, balken, panelen en vloerdelen van bamboe. Dit veelzijdige product wint de laatste jaren in populariteit.

[table id=8 /]

Overige producten

Timmerpanelen in diverse uitvoeringen, werkbladen, boeidelen, houten raamkozijnen, binnendeurkozijnen en dorpels zijn voorbeelden van producten, die Volkers Hout ook levert.

[table id=9 /]